top of page
Welkom bij psychologenpraktijk Deblock.

Op 13 oktober 2014 ging deze nieuwe praktijk in het centrum van Overpelt van start. Marieke Deblock is werkzaam als klinisch psycholoog. Psychologenpraktijk Deblock biedt psychologische begeleiding, therapie en coaching voor jongeren (+16) en volwassenen. Naast individuele begeleiding, is er de mogelijkheid tot relatie -en gezinstherapie. De psycholoog bekijkt in overleg met u welke therapievorm het meest aangewezen is.

De Psychologenpraktijk Deblock staat voor professionele therapeutische begeleiding, waarbij belang wordt gehecht aan een nauwe samenwerking met huisartsen, pediaters, psychiaters, CLB´s, scholen, logopedisten en andere hulpverleners.

Life Coach

In september 2017 breidde psychologenpraktijk Deblock uit met Katrien Vanstipelen als Life Coach. Zij biedt geen therapie, maar een begeleiding van waar de cliënt vandaag staat, naar waar hij of zij naar toe wil. Meer info over Katrien Vanstipelen en de coaching vind je hier

Greet Vandenberk

In 2018 breidde psychologenpraktijk Deblock nogmaals uit met psycholoog Greet Vandenberk.

Greet is Klinisch psycholoog (KULeuven), Master in de Levenslooppsychologie (Open Universiteit) en Sociaal assistent (Karel de grote Hogeschool). Hiernaast behaalde ze het ‘Postgraduaat Autisme en (rand-)normale begaafdheid’ (Katholieke Hogeschool Hasselt) en volgde ze een opleiding Acceptance and commitement therapie (Allegre Hasselt) en volgt momenteel de vierjarige opleiding tot Cliëntgericht- en experiëntieel therapeut aan de KULeuven.

Jongeren en volwassenen kunnen bij haar terecht voor psychologische begeleiding bij het omgaan met: depressieve gevoelens, stressklachten, mentale onrust, piekeren, bij moeilijkheden in het omgaan met ingrijpende levensgebeurtenissen, met rouw en verliesverwerking, vragen rond zingeving en identiteit, relationele moeilijkheden, angst en onzekerheid, …   

Voor meer info klik hier.

.

Marieke Deblock

Marieke Deblock - psycholoog

Katrien Vastipelen

Katrien Vanstipelen - Life Coach

Voor wie?

 

Jongeren en volwassenen met een brede waaier aan psychische klachten en/of problemen:

 • Angsten en piekeren

 • Stressklachten en burn-out

 • Depressieve gevoelens

 • Gebrek aan zelfvertrouwen

 • Gebrek aan assertiviteit

 • Impulsiviteit en zelfcontrole

 • Relationele− en gezinsproblemen

 • Rouw− en verliesverwerking

 • enzovoort

Psychologenpraktijk Deblock
Werkmethode.

 

Via een kennismakingsgesprek wordt getracht een behandelingspad voor te stellen. Deze kan bestaan uit:​

 • Psycho-educatie: informeren over psychosociale thema's.

 • Psychotherapie: behandeling van psychische klachten en/of problemen in de vorm van gesprekken.

 • Psychosociale trainingen: trainingen van vaardigheden om beter te leren omgaan met psychische klachten en/of problemen.

Psychologenpraktijk Deblock
Contacteer ons

Naam *

E-mailadres *

Telefoon

Adres

Onderwerp

Bericht

Bericht ontvangen!

Je staat

er niet alleen voor.

 

Een hulp op maat en een concrete en praktische aanpak van uw problemen staan centraal. Denk niet te lang 'ik moet er alleen uitkomen' of 'het moet eerst nog erger worden'. Juist als u er vroeg bij bent, kan u goed en snel geholpen worden met een beperkt aantal gesprekken.

Pak je

problemen aan

 

Psychische klachten ontstaan als gevolg van mentale overbelasting. De symptomen die ontstaan bij psychische klachten kunnen zich zeer verschillend uiten. Van hoofd− en spierpijn, vermoeidheid en slaapproblemen tot futloosheid, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, schuldgevoelens en sombere gedachten. Vaak speelt stress hierbij een rol, maar ook uw persoonlijke aanleg en eigenschappen, overtuigingen, omstandigheden en relaties zijn van belang.

foto wachtzaal.jpg

Greet Vandenberk - psycholoog

Een huiselijke omgeving

Een huiselijke omgeving

Gemoedelijke omkadering

aangename wachtkamer

bottom of page